Kamera Express verhuist na ‘verkoopverbod’

Kamera Express verhuist na ‘verkoopverbod’

Kamera Express sluit zijn winkel op bedrijventerrein Marslanden in Zwolle. De fotografieketen verhuist als gevolg van een verloren rechtszaak naar de Dijkstraat, meldt De Stentor.

De gemeente Zwolle stelt dat Kamera Express op zijn huidige locatie in strijd met het bestemmingsplan handelt. De bestuursrechter oordeelde onlangs dat er terecht een verbod aan Kamera Exprees is opgelegd om vanuit het huidige pand aan particulieren te verkopen. De retailer zelf stelde zich met name op de zakelijke markt te richten, maar dat verweer heeft niets opgeleverd.

Kamera Express is sinds twee jaar in Zwolle gevestigd, op hetzelfde terrein waar onder meer al winkels van Praxis, Karwei en Brugman Keukens gevestigd waren. Zwolle besloot op basis van het bestemmingsplan echter dat nieuwe detailhandel niet was toegestaan.

Kamera Express-oprichter Peter Merceij vertelde eerder aan RetailTrends dat, naast professionele fotografen, de ‘proconsumer’ een belangrijke doelgroep is. “Dat zijn de mensen die mooie spullen willen en daar ook het budget voor hebben.”
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends