New York Pizza is volgens de rechter een fastfoodketen

New York Pizza is volgens de rechter een fastfoodketen

De rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat New York Pizza een fastfoodrestaurant is. Het stadsdeel Zuid mocht daarom de omgevingsvergunning voor een vestiging aan de Ferdinand Bolstraat weigeren.

In de straat in Amsterdam-Zuid is alleen het horecatype ‘restaurant’ toegestaan.  “Vooral het feit dat zij slices pizza verkopen, die je lopend op straat meeneemt, maakt dat wij ze in de categorie fastfood hebben ingedeeld”, zei wethouder Jeff van den Berg daarover. De pizzaketen bracht de zaak voor de rechter, maar vindt ook daar geen gehoor.

In het bestemmingsplan zijn de termen fastfoodrestaurant en restaurant niet gedefinieerd, waardoor de rechter de Dikke van Dale erbij heeft gepakt. Daaruit concludeert hij dat New York Pizza onder fastfood valt, onder meer omdat de te nuttigen etenswaren een beperkte bereidingstijd kennen. Dat een andere pizzeria wel een vergunning heeft gekregen is volgens het stadsdeel een vergissing geweest. ‘Het gelijkheidsbeginsel verplicht dan niet om voor de toekomst die fout te herhalen of door te trekken naar anderen’, aldus de rechter.

New York Pizza gaat de beslissing van de rechter aanvechten bij de Raad van State. Het hoger beroep dient naar verwachting begin september.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends