Wetenschappers ontwikkelen etiket met bederfsensor

Wetenschappers ontwikkelen etiket met bederfsensor

Biowetenschappers van de Clarkson-universiteit hebben een sensortechniek ontwikkeld die papieren etiketten laat verkleuren als eten aan het bederven is. De sensor werd volgens Webwereld gepresenteerd tijdens de American Chemical Society.

De techniek is volgens onderzoeker Silvana Andreescu zowel geschikt voor de voedingsindustrie als consumenten. Het gaat om een sensor op papierbasis die antioxidanten detecteert die ontstaan wanneer producten hun houdbaarheidsdatum overschrijden. Het etiket verkleur zodra een bepaalde concentratie van die antioxidanten is bereikt. 

De techniek is volgens de onderzoekers beter dan vergelijkbare toepassingen, vanwege de draagbaarheid. Daardoor zou hij ook toe te passen zijn om slimme sensoren te bouwen die op afstand bederf kunnen registeren, bijvoorbeeld in winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!