Hoogvliet start realisatie nieuw dc

Hoogvliet start realisatie nieuw dc

Hoogvliet heeft een overeenkomst gesloten met Witron over de logistieke mechanisering en automatisering in zijn nieuwe distributiecentrum. Het is de eerste stap naar de realisatie van het nieuwe dc in Bleiswijk, waar in 2020 de eerste activiteiten moeten plaatsvinden.

Het nieuwe logistieke centrum is volgens de supermarktketen een belangrijk onderdeel van de strategie om ‘de meest attractieve omnichannelsupermarkt’ binnen zijn marktgebied te zijn. “Met dit nieuwe distributiecentrum lopen we voor op de ontwikkelingen en kunnen we dit doen tegen de laagst mogelijke kosten”, zegt algemeen directeur Siep de Haan. 

In het nieuwe dc worden zowel droge kruidenierswaren, vers, agf als diepvriesproducten grotendeels geautomatiseerd verwerkt tot zendingen naar de winkels. Ook de centrale slagerij van Hoogvliet maakt onderdeel uit van de nieuwbouw, evenals het servicecentrum. De bakkerij is sinds vorig jaar al actief op de nieuwe locatie. 

Hoogvliet sluit zijn distributiecentrum in Alphen aan den Rijn in 2020. De retailer wil alle medewerkers meenemen naar de nieuwe locatie, en verzorgt daartoe opleidingen om hen daarop voor te bereiden.