Mediator moet Markthal-conflict oplossen

Een professionele bemiddelaar moet de ondernemers in de Markthal en eigenaar Klépierre bij elkaar brengen. Wethouder Maarten Struijvenberg heeft dat voorstel volgens het Algemeen Dagblad voorgelegd bij de ondernemers en de vastgoedeigenaar.

De ondernemers staan positief tegenover de bemiddelingspoging. Ondanks het langlopende conflict zegt een vertegenwoordiger ‘hoop te houden op een dialoog’. Ook Klépierre staat open voor een gesprek, maar wil dat in eerste instantie zelfstandig doen. “Misschien hebben we helemaal geen mediator nodig”, zegt een woordvoerder. De kraamhouders en Klépierre liggen onder meer overhoop over het klimaat in de hal, de servicekosten en de toenemende kannibalisatie tussen ondernemers.

De twee ondernemersvereniging van de Markthal zijn begin deze week samengevoegd tot één. Een van de doelen is om als collectief te komen tot een opzet van ‘Markthal 2.0’, die moet leiden tot een nieuwe visie op de toekomst van de Rotterdamse vershal. “We nemen het initiatief en gaan zelf kijken wat de Rotterdammer nu precies wil in de Markthal”, zegt de vertegenwoordiger daarover. Daar is volgens hem onder meer onderzoek van retaildeskundigen nodig.

Tientallen ondernemers spanden eerder een rechtszaak aan tegen Klépierre, maar een deel van hen zou daar inmiddels van hebben afgezien. De zaken die wel doorgaan zijn voorlopig uitgesteld tot eind november.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!