Vastgoedgigant eist heropening van winkels in Hoog Catharijne

Vastgoedgigant eist heropening van winkels in Hoog Catharijne

Vastgoedeigenaar Klépierre heeft huurders in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne gedwongen hun winkeldeuren te heropenen, mits er geen verbod geldt. Klépierre benadrukt daarnaast dat winkeliers geen recht hebben om huurverplichtingen eenzijdig gedeeltelijk na te komen. Dit blijkt uit een brief die in handen is van De Financiële Telegraaf. De brief zou ook naar huurders in winkelcentra in Almere en Rotterdam zijn verstuurd. 

'Langzaam begint onze maatschappij een weg te vinden in de coronasituatie', zo staat in de brief. 'Wij merken dat veel winkels hun bedrijfsvoering hierop aanpassen en weer opengaan. Voor zover uw winkel nog is gesloten, maar daartoe geen verbod geldt, verzoeken wij u met inachtneming van de voorgeschreven veiligheidsvoorschriften om uw winkel vanaf 1 mei 2020 ook weer te openen voor het publiek.' Tientallen winkeliers zouden inmiddels gehoor hebben gegeven aan het verzoek van Klépierre.

Verder laat de vastgoedeigenaar weten de standpunten van bepaalde huurders die huurverplichtingen vanwege overmacht gedeeltelijk zijn nagekomen te betwisten. ‘De huurovereenkomst, noch de van toepassing zijnde bepalingen, noch de wet, rechtvaardigen die standpunten. Als gevolg hiervan zullen wij derhalve niet, of gedeeltelijke, betaling, verrekening of opschorting van huurverplichtingen – tenzij nader tussen partijen schriftelijk overeengekomen – als een tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van deze huurders beschouwen', schrijft Klépierre in de brief.

De vastgoedgigant was volgens De Telegraaf niet bereikbaar voor commentaar.

Reacties

Een voorbeeld van de macht en onmacht van een groot vastgoedbedrijf die zonder overleg wil bepalen wat huurders moeten doen. Het bedrijf vergeet dat er zonder huurders helemaal geen exploitatie van vastgoed mogelijk is. Overleg is wel het minste wat Klepierre kan starten. Het laat ook zien hoe dit vastgoedbedrijf denkt over zijn huurders. Het wordt tijd dat de huurders gezamenlijk op gaan treden tegen deze organisatie.

Geplaatst door Herman van Wissen op 4 mei 2020 om 12:27

Er is blijkbaar nog een zware crisis nodig om de mentaliteit van vastgoedbeheerders in te dammen. De laastste crisis van 10 jaar hebben ze hun arrogantie nog steeds niet aan de kant gegooid. Ondernemers en winkeliers wordt eens wakker en sta op tegen dit soort uitbuiters. Geen huurders geen macht.

Geplaatst door Marcel S op 4 mei 2020 om 13:38

Vastgoedeigenaar Klépierre heeft huurders in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne gedwongen hun winkeldeuren te heropenen. Deze meneer Klépierre heeft hierover niets te zeggen en bevestigt alleen maar de slechte reputatie van Vastgoedbedrijven.

Geplaatst door H. Salute op 4 mei 2020 om 19:54

Vraagje: Is dat Klépierre somsin handen van F* Chinezen?

Geplaatst door Leon Dorsey op 6 mei 2020 om 21:54

www.lrfj.nl
Corona Collectief Huurbelang
Samen staan huurders sterker

Geplaatst door mr. R van Iperen op 21 juni 2020 om 15:46

Laatste nieuws

RetailTrends