De Vegetarische Slager in de schappen bij Waitrose

De Vegetarische Slager in de schappen bij Waitrose

Waitrose neemt producten van De Vegetarische Slager op in zijn assortiment. Het gaat in eerste instantie om de vier populairste maaltijden van het Nederlandse merk.

Het is voor het eerst een Britse supermarktketen producten van de vleesvervangerproducent opneemt in zijn assortiment. Het gaat om vier maaltijden waarin het vlees is vervangen door een vegetarisch alternatief. Oprichter Jaap Korteweg vertelde een jaar geleden al dat gewerkt werd aan introductie bij ‘de grote supermarktketens’ in het Verenigd Koninkrijk.

Met het aanbod van De Vegetarische Slager neemt het aanbod vegetarische producten bij Waitrose met 35 procent toe, zegt Korteweg tegen Distrifood. Hij ziet de samenwerking als een doorbraak, omdat het Verenigd Koninkrijk gezien wordt als de ‘bakermat van het vegetarisme’. “Het is geweldig dat we een premium supermarkt enthousiast hebben gekregen voor een nieuwe generatie plantaardig vlees.”

De Vegetarische Slager heeft inmiddels 3500 verkooppunten in vijftien landen. Met de eerste eigen fabriek, die binnenkort zijn deuren opent in Breda, verwacht Korteweg klaar te zijn voor een ‘grote internationale doorbraak’/ 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!