Primark groeit met bijna twintig procent

Primark groeit met bijna twintig procent

Primark heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een omzetgroei van negentien procent. De Ierse modeketen was goed voor 7,1 miljard pond (acht miljard euro) omzet. Dat blijkt uit jaarcijfers die moederbedrijf Associated British Foods heeft gepubliceerd.

Gecorrigeerd voor een extra week en wisselkoerseffecten nam de omzet met veertien procent toe. De groei komt voornamelijk uit de opening van extra winkels: de like-for-like groei nam met een procent toe. Primark presteerde vooral sterk in het Verenigd Koninkrijk, waar het marktaandeel naar eigen zeggen flink is gegroeid.

Primark zag de operationele winstmarge dalen van 11,6 naar 10,4 procent vanwege hogere inkoopkosten door de sterke dollar. Desondanks liep de operationele winst met zeven procent op naar 735 miljoen pond.

Primark telde aan het eind van het boekjaar 345 winkels, tegenover 315 een jaar eerder. In ons land werden winkels geopend in Amsterdam, Hilversum en Zwolle. De modeketen laat verder weten verouderde winkels aan te pakken. Zo is begonnen met een ‘refit’ van vijftien bestaande vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends