Dit zijn de eerste drie cafés van Nespresso

Dit zijn de eerste drie cafés van Nespresso

Het is alweer tweeënhalf jaar geleden dat Nespresso zijn eerste café ooit opende. Als aanvulling op zijn boutiqueconcept kwam het koffiemerk in Wenen met het Nespresso Café. In Londen zijn inmiddels koffiezaakjes nummer twee en drie geopend.


Nespresso Café, Wenen

Het Nespresso Café werd eind april 2015 geïntroduceerd als een premium koffiezaak met afhaalservice. De bekende capsules kunnen in het café uit een state-of-the-art verkoopautomaat worden gehaald. De opening van het café in de Mariahilfer Strasse, de belangrijkste winkelstraat van Wenen, gold als onderdeel van een pilotproject.

Een tweede café zou later dat jaar volgen in het Verenigd Koninkrijk. Het werd uiteindelijk het voorjaar van 2016. Eigenaar Nestlé lanceerde de tweede koffiezaak in het nieuwe retailproject 100 Cheapside in Londen. Klanten kunnen er terecht voor elf verschillende koffies uit het Grand Cru-assortiment en mocktails, waaronder mojitokoffie. Ook wordt er ‘premium food’ verkocht, zoals panini’s, quiches en lobster rolls.


Nespresso Café, Londen (Cheapside)

Nespresso kondigde bij de opening in Londen al aan bij succes meer locaties te willen openen. Sinds afgelopen juni is er ook een vestiging in de wijk Soho. De opening maakt onderdeel uit van flinke expansieplannen in het land, waarbij ook meerdere boutiques uit de grond worden gestampt. In Soho beschikt Nespresso over zo’n 150 vierkante meter op de begane grond en in de kelder. Ook de verkoopautomaat Nespresso Cube is weer aanwezig. Ook is er een recyclepunt voor het inleveren van gebruikte capsules.


Nespresso Café, Londen (Soho)

Vooralsnog heeft Nespresso geen plannen bekendgemaakt om meer cafés te openen. Het is daarom nog onduidelijk of we ook zo’n koffiezaak in Nederland mogen verwachten. Nespresso werkt hier vooralsnog alleen met boutiques, waarvan er recent wereldwijd drie van een nieuw concept zijn voorzien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in