Carrefour-klanten mogen eigen zakjes en dozen meenemen

Carrefour-klanten mogen eigen zakjes en dozen meenemen

Carrefour stelt zijn Belgische klanten in staat om hun boodschappen te verpakken in herbruikbare zakjes en dozen. Daarbij gaat het om aankopen op de bedieningsafdeling, zoals vlees en vis.

De stap van de Franse supermarktketen volgt op een pilotproject in een hypermarkt in het Belgische Bierges. Vanwege de positieve reacties is al na twee weken besloten het initiatief uit te rollen naar alle bedieningsafdelingen van de eigen hypermarkten en Carrefour Markets in het land.

Verkopers van Carrefour passen het startgewicht op de weegschaal aan, zodat het gewicht van de verpakking niet wordt meegerekend. Het prijsetiket wordt vervolgens op het zakje of doosje geplakt. Klanten mogen alleen doosjes gebruiken die schoon zijn en geschikt zijn om voedsel in te verpakken. Als de voedselveiligheid niet gegarandeerd kan worden, kan de winkelmedewerker de verpakking weigeren.

Carrefour België wil door duurzame oplossingen aan te bieden het gebruik van verpakkingen verminderen. De retailer is inmiddels met een nieuwe test gestart, waarbij in Bierges stevige herbruikbare textielzakjes worden aangeboden om groenten en fruit te verpakken. Beide initiatieven vallen samen met de Europese Week van de Afvalvermindering.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!