La Place ziet volop kansen in de VS

La Place opent volgend jaar een vestiging op het vliegveld van Seattle. “Voor La Place zien we zoveel kansen in Amerika”, zegt topman Frits van Eerd van moederbedrijf Jumbo in een interview dat zaterdag in het Algemeen Dagblad verschijnt.

La Place exploiteert al langere tijd de bedrijfsrestaurants van Google in New York en San Francisco, maar heeft nog geen reguliere vestigingen in de VS. Het zou de zesde markt zijn waar de horecaformule voet aan de grond zet. Buiten Nederland heeft La Place al restaurants in Duitsland, Frankrijk, Indonesië en Canada. Verder is al een vestiging in het Zwitserse Zürich aangekondigd.

Van Eerd bevestigt verder dat er serieuze plannen zijn om met Jumbo supermarkten te openen in België. Daarbij overweegt de retailer zowel om zelf winkels te openen als supermarkten over te nemen. Ook in Nederland ziet de ceo nog ruimte voor meer winkels, mogelijk via een overname. Een bod op Emté werd eerder dit jaar door moederbedrijf Sligro afgewezen. “We willen heel graag meer locaties, het mag ook een andere supermarktketen zijn”, aldus Van Eerd.

Een overname van HEMA, dat sinds september in de etalage staat, is voor Jumbo geen optie. Hoewel de winkelketen volgens Van Eerd heel goed bij Jumbo past, is de supermarktketen volgens hem ‘geen superman’. “Ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen, wij blijven bij food.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!