Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf cijfers.

1.149.000.000.000
China verandert in hoog tempo in een consumptiemaatschappij. De laatste cijfers over de e-commerceomzet in het Aziatische land zijn daarvan het bewijs. Er is vorig jaar voor het eerst meer dan een biljoen dollar online verkocht.

Lees verder bij Digital Commerce 360: http://bit.ly/2Bk28Nl.

2,5
De Belgische winkelorganisatie Unizo slaat alarm. Het land zou één van de slechtst presterende landen uit de eurozone zijn. Winkels verkochten vorig jaar 2,5 procent minder. Buitenlandse webshops zijn nu de kop van Jut.

Lees verder bij Het Laatste Nieuws: http://bit.ly/2G25Rhx.

2.150.000.000
Kroger neemt afscheid van zijn gemakswinkels, met namen als Turkey Hill, Loaf ’N Jug, Kwik Shop en Tom Thumb. Het Amerikaanse supermarktconcern verkoopt de circa achthonderd vestigingen voor ruim twee miljard dollar aan de Britse tankstationexploitant EG Group, die in ons land onder meer actief is met Esso en Texaco.

Lees verder bij Supermarket News: http://bit.ly/2C9kai4.

22
Galeries Lafayette heeft internationale ambities. Zo werd onlangs nog bekend dat de Franse retailer in Luxemburg de eerste winkel in de Benelux opent. Ook komen er warenhuizen in onder meer Qatar, Shanghai, Koeweit en Milaan. In eigen land zijn juist 22 winkels van de hand gedaan.

Lees verder bij Reuters: http://reut.rs/2sky69h.

58.700.000.000
IKEA-oprichter Ingvar Kamprad overleed eind vorige maand op 91-jarige leeftijd. Met zijn vermogen van bijna zestig miljard dollar stond hij in de top tien van de miljardairsindex van Bloomberg. Het geld wordt via een netwerk van stichtingen en holdings binnen het meubelbedrijf gehouden.

Lees verder bij Bloomberg: https://bloom.bg/2EOmP3D.
Lees in de nieuwe RetailTrends een profiel van Ingvar Kamprad.