Bagels & Beans trekt met regelmaat interesse van partijen die de horecaformule willen overnemen. Daaronder zitten vermogende particulieren en private equity, maar ook buitenlandse concepten die snel terrein willen veroveren in Nederland. Dat zegt oprichter en ceo Ronald Bakker van Bagels & Beans in het maartnummer van RetailTrends.

Bakker stond 22 jaar geleden aan de wieg van Bagels & Beans, dat inmiddels 74 franchisevestigingen telt. Tot nu toe heeft de topman nog niet overwogen de zaak te verkopen, maar er komt volgens hem een moment dat hij eruit stapt. “Af en toe gaan we in gesprek en als er iemand komt met een offer you can’t refuse, dan zullen we daar serieus over nadenken.”

Bakker wil voor zijn afscheid eerst succes boeken in het buitenland. De retailer heeft één Duitse locatie en zet nu hard in internationale groei. “Ik verwacht dit jaar de eerste vestigingen te openen”, stelt hij. De focus ligt daarbij in eerste instantie op Duitsland en België.

Op de lange termijn droomt hij van een vestiging in de Verenigde Staten. Veel mensen denken volgens Bakker dat zijn formule een Amerikaans concept is. “Bagels & Beans zou er zeker passen.”

Bakker gaat in het maartnummer van RetailTrends dieper in op zijn groeiplannen in binnen- en buitenland, de keuze voor een honderd procent franchiseorganisatie en het niveau van de daghoreca in Nederland. “Die was best beroerd, maar er komt steeds meer bewustzijn over kwaliteit en gastvrijheid.” De nieuwe RetailTrends verschijnt eind deze week. Nog geen member? Klik hier voor meer informatie.