LiL.nl vraagt faillissement aan

LiL.nl vraagt faillissement aan

Woonwebwinkels LiL.nl en Designwonen.com hebben het faillissement aangevraagd. De aanleiding is naar eigen zeggen een uitzending van Radar, waarna klanten massaal hun bestellingen annuleerden.

LiL.nl kwam eerder deze maand in de publiciteit toen het zijn Thuiswinkel.org-keurmerk kwijtraakte, na aanhoudende problemen met leveringen. Sinds de uitzending is ‘de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt’, stelt de etailer in een verklaring. Veel klanten annuleerden hun bestelling en de omzet halveerde. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op, door niet meer op rekening te leveren. Ook de betaalprovider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden. 

Met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding volgens LiL.nl niet langer mogelijk. Met de faillissementsaanvraag is per direct de webshop uit de lucht gehaald. ‘Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn’. De etailer zegt de situatie te betreuren en de afhandeling van de curator af te wachten.

De problemen met de leveringen kwamen volgens mede-eigenaar Rob Muntz voort uit de sterke groei in het afgelopen jaar. Ook zou er sprake zijn van slechte communicatie met leveranciers, waardoor klanten niet of niet juist worden geïnformeerd over de status van hun bestelling. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends