Jumbo-personeel stapt massaal uit cao

Jumbo-personeel stapt massaal uit cao

Ruim 96 procent van alle logistiek medewerkers van Jumbo kiest voor de eigen arbeidsvoorwaardenregeling van de supermarktketen. Dat is de uitkomst van een stemming die Jumbo hield onder zijn distributiepersoneel.

Jumbo stelde de afgelopen twee maanden zijn drieduizend medewerkers in de distributiecentra in staat te kiezen voor de zogeheten AVR of vast te houden aan de cao. Uiteindelijk heeft 72 procent van hen een stem uitgebracht, van wie nog geen vier procent ervoor koos onder de laatste cao te blijven werken. 

De medewerkers die voor de AVR hebben gekozen krijgen met terugwerkende kracht tot 26 februari 2018 een loonsverhoging van één procent, volgend jaar gevolgd door nog een verhoging van anderhalf procent bij. Daarnaast krijgen zij hogere toeslagen voor werken op extra zaterdagen. Medewerkers die nog geen keuze hebben gemaakt, kunnen dat op ieder moment alsnog doen. De nieuwe arbeidsvoorwaarden worden vanaf dat moment ook op hen van toepassing, maar zij hebben geen recht meer op aanpassingen met terugwerkende kracht. 

Jumbo zegt zich door de uitslag van de stemming gesterkt te voelen in het besluit nieuwe arbeidsvoorwaarden buiten de vakbonden om te regelen. “Deze regeling is uniek en behoort tot de beste in de sector”, aldus ceo Frits van Eerd. 

Vakbond FNV stelt dat het vooral uitzendkrachten zijn die met de AVR hebben ingestemd en is daarom niet verbaasd dat er een meerderheid voor is. “Zij hebben geen keus, het is tekenen of geen werk”, aldus bestuurder Debbie van Leiden in De Financiële Telegraaf. De bond eist samen met CNV nog een schadevergoeding van Jumbo, omdat vorig jaar stakingen in de distributiecentra zouden zijn gebroken. Volgens Jumbo is dat echter slechts een publiciteitsstunt en is er nooit een dagvaarding ingediend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!