Blokker-topman: 'Winst in 2019 niet onmogelijk'

Blokker-topman: 'Winst in 2019 niet onmogelijk'

De omzet in de vernieuwde winkels van Blokker steeg eind vorig jaar met zo’n zeven procent. Dat stelt waarnemend ceo Michiel Witteveen van Blokker Holding in De Financiële Telegraaf. Als de andere ketens zijn verkocht, kunnen de Blokker-winkels volgens hem volgend jaar geld gaan verdienen. “Het is ambitieus, maar niet onmogelijk.”

Voormalig topman Casper Meijer liet begin dit jaar al weten dat het plan is om eind 2019 weer winst te maken. Vorig jaar schreef Blokker Holding een verlies van 344 miljoen euro in de boeken en ook dit jaar wordt een negatief resultaat verwacht. Waar retailexperts twijfelen over het voortbestaan van Blokker, gelooft Witteveen nog in het bestaansrecht van de winkelketen. “Laat ik het zo zeggen: schuursponsjes koop je niet op het internet. Het gaat niet altijd om de prijs, maar ook om kwaliteit en deskundigheid.”

Na een aantal strategiewijzingen bij Blokker heeft de retailer nu ‘de grote lijn wel te pakken’, stelt hij in Het Financieele Dagblad. Het bedrijf zou profiteren van het grotere aanbod eigen merken en het aantal meters met huishoudelijke producten. Verder is het prijsbeleid volgens Witteveen evenwichtiger, nu Blokker ook agressief is met prijsacties.

Witteveen nam onlangs de taken over van Meijer, die moest vertrekken omdat de familie Blokker en raad van commissarissen niet tevreden waren over de snelheid van het herstel van het bedrijf. Blokker Holding zoekt nog altijd naar een nieuwe ceo.

Reacties 1


W De werknemer 27 jul, 20:02

Hopelijk gaat het niet te veel kosten nu er weer een wisseling in de top is. Het is bekent dat goed ingewerkt personeel op omzet beter scoord. Verdienen de oudere winkelmedewerkers die al vaak vele jaren voor de firma werken zich dan niet dubbel terug? Vaak kom ik in een Blokker en blijkt dat er teweinig personeel is om de klanten op een behoorlijke manier te helpen. Het is duidelijk dat dit niet alleen omzet kost, maar dat dat ook ontevreden klanten op leverd. Het gaat dan om mensen die er de volgende keer weer voor omzet moeten zorgen en dat berijk je met een goede verstand houding met ke klanten. Er worden winkels kleiner gemaakt in het pand waar zij in zitten en de gehuurde vierkante meters blijven het zelfde. Maakt een grotere winkel in zo een situatie dan niet meer omzet als die extra meters voor handel wordt gebruikt? Blokker heeft handelswaar zat. Aan het einde, daar waar de goederen het bedrijf op legale manier verlaten moet je de personeels kosten niet als last zien, maar in het hele plaatje, over het hele traject dat de goederen binnen het bedrijf af moet leggen mee nemen. Veel winkels naast een internet bedrijf heeft alleen maar grote voordelen in logistiek.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!