Het beste van RetailTrends: week 30

Het beste van RetailTrends: week 30

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Waarom Vrijbuiter in zwaar weer zit
Vrijbuiter en financiële problemen, die combinatie is niet nieuw. Maar na een aantal moeilijke jaren leek de kampeerspecialist de weg omhoog weer te hebben gevonden. Toch verkeert de retailer nu in surseance van betaling, vaak het voorportaal van een faillissement. Hoe komt dat?

Bij deze Apple-winkel ga je door een fontein naar binnen
De opvallende nieuwe winkels volgen elkaar in rap tempo op bij Apple. Eerder deze maand zagen we al een rustgevend bamboebos voorbijkomen in Macau. Nu brengt het merk niet alleen voor het eerst zijn nieuwe winkelconcept naar Italië, maar de nieuwste winkel in Milaan heeft ook nog eens een in het oog springende fonteiningang.

 

Wat heeft Google Assistant retailers te bieden?
Het zal weinigen zijn ontgaan: Google Assistant is in Nederland. Retailers is het zeker niet ontgaan, want de grote ketens buitelen over elkaar heen om aan te kondigen dat ze er per direct mee aan de slag gaan. Heeft deze spraakassistent retailers echt zoveel te bieden?

Retouren: bestrijden of omarmen?
Retourzendingen, ze vormen misschien wel de grootste kopzorg van menig online actieve retailer. En de Nederlandse consument maakt het helemaal bont: negen procent van alle onlinebestellingen wordt teruggestuurd, het hoogste percentage in Europa. Wat te doen met deze kostenpost?

Dit is Wolfords route naar digital first
Legwearmerk Wolford zag zijn omzet vorig jaar naar een dieptepunt zakken, maar boekte wel wat minder verlies. De komende jaren wil het merk vooral digitaal zien aan te haken, met het doel zich binnen drie jaar 'digital first' te kunnen noemen. RetailTrends sprak tijdens Salesforce Connections in Chicago met online directeur Matteo Petruzzellis.

Om interviews en achtergronden te lezen en de nieuwste winkelconcepten en video's te zien, heb je een membership nodig. Met een membership ontvang je het magazine RetailTrends, krijg je korting op onze events en kun je tot tien collega’s een inlogaccount geven. Ben je nog geen member van RetailTrends? Probeer het eerst een maand gratis!

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!