V&D-panden nog steeds moeilijk vol te krijgen

V&D-panden nog steeds moeilijk vol te krijgen

Voor een derde van de 62 voormalige V&D-warenhuizen is nog geen nieuwe huurder gevonden. Voor veel panden dreigt sloop of een opdeling in kleinere ruimtes, schrijft De Financiële Telegraaf.

Onder meer de relatief grote winkels in Eindhoven, Groningen, Alkmaar en Hoofddorp wachten nog op een huurder. “Voor Eindhoven zoeken we naar de juiste partner en het juiste plan”, zegt Michiel Cleij van pandbeheerder MN. Die pensioenuitvoerder is ook eigenaar van het pand in Delft, waar is gekozen voor sloop en een supermarkt met zestig appartementen erboven wordt gebouwd. 

Ook het pand in het Haarlemse winkelcentrum Schalkwijk wordt waarschijnlijk gesloopt. Eigenaar Lunee Vastgoed wil er hoogbouw met 250 woningen neerzetten. “Dat voorstel hebben we twee jaar geleden bij de gemeente neergelegd, maar er is niks mee gebeurd”, zegt partner Arthur van Neerijnen van het vastgoedbedrijf. Een gemeentewoordvoerder zegt dat Haarlem graag meewerkt aan de plannen.

Hudson’s Bay heeft zich gevestigd in twaalf voormalige V&D-panden en daar komen er volgend jaar nog twee bij. In steden als Heerlen en Assen staan grote delen van het gebouw nog leeg, terwijl in onder meer Hilversum en Apeldoorn de hoop op een nieuwe retailer is opgegeven. Net als in onder meer Beverwijk, Deventer en Doetinchem worden de panden daar opgedeeld in kleinere ruimtes.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends