HEMA-franchisers enthousiast: 'Rechtszaken en opzeggingen van tafel'

HEMA-franchisers enthousiast: 'Rechtszaken en opzeggingen van tafel'

De ondernemers achter de ruim 250 zelfstandige HEMA-winkels zijn enthousiast over Marcel Boekhoorn als nieuwe eigenaar van de winkelketen. “Deze succesvolle uitkomst is geweldig nieuws voor alle betrokken”, aldus voorzitter Paul Loeff van franchisevereniging VAB.

De franchisenemers werden naar eigen zeggen zeer intensief betrokken bij het verkoopproces. De geschilpunten uit het verleden zijn ‘constructief besproken en opgelost’, zegt Loeff. De rechtszaken en opzeggingen van de franchisecontracten zijn volgens hem van tafel en over de kosten van e-commerce zijn nieuwe afspraken gemaakt. “Wij gaan zeker weer een grote bijdrage leveren.”

Boekhoorn is volgens Loeff een ‘echte Nederlandse ondernemer’ die perfect bij HEMA past. Hij erkent volgens de bestuurder de ‘cruciale rol’ van de franchisenemers als een van de pijlers binnen het winkelbedrijf. “Dat geeft ons het volste vertrouwen dat we met HEMA een geweldige toekomst tegemoet gaan.”

Ook vakbond CNV reageert enthousiast op de nieuwe HEMA-eigenaar. Het kan een voordeel zijn dat de retailer weer een Nederlandse ondernemer aan het roer heeft, zegt bestuurder Martijn den Heijer. “Boekhoorn kent de sterke en zwakke kanten van deze keten en heeft tegelijkertijd veel ervaring in het robuuster maken van imago’s en handelsideeën.” Volgens Den Heijer lijkt de deal geen gevolgen te hebben voor het personeel.

De overname van HEMA door Boekhoorn werd donderdagochtend bekendgemaakt. Hoeveel hij voor de winkelketen heeft betaald, is niet naar buiten gebracht. De ondernemer wil met HEMA zowel in eigen land als daarbuiten verder groeien en de winstgevendheid verbeteren.

Lees op RetailTrends meer over de nieuwe eigenaar van HEMA.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!