Zeeman schroeft ook winst flink op

Zeeman schroeft ook winst flink op

Zeeman heeft vorig jaar een winst van 12,3 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat blijkt uit de jaarrekening van de textieldiscounter. Een jaar eerder stond er, na een kleine correctie, nog 7,5 miljoen euro onder de streep.

In juni bleek uit het mvo-verslag al dat de omzet met 6,8 procent was opgelopen naar 585,1 miljoen euro. Vooral in het buitenland groeit Zeeman hard. De omzet in landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje ging met 8,4 procent omhoog, mede dankzij de opening van nieuwe winkels. In Nederland kwam de omzetstijging uit op vier procent. 222,9 miljoen euro van de omzet komt uit eigen land.

Uit de jaarrekening blijkt verder dat de operationele winst is opgelopen van 11,5 naar 18,5 miljoen euro. Net als vorig jaar wordt de helft van de nettowinst – 6,15 miljoen euro – uitgekeerd als dividend. Jan Zeeman is nog altijd grootaandeelhouder van het bedrijf.

Zeeman staat sinds begin dit jaar onder leiding van Erik-Jan Mares, die Bart Karis opvolgde als ceo. Mares zit samen met cfo Albert van Bolderen in de directie. Jaap Lagerweij werd onlangs vervangen door Bert Roetert als voorzitter van de raad van commissarissen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!