Edeka opent een proeftuin voor innovaties

Supermarktketen Edeka heeft in Berlijn een zogenoemde foodtech campus geopend. Startups krijgen daar de ruimte om nieuwe producten en technologieën te testen en verder te ontwikkelen.

De foodtech campus is geopend naast een grote Edeka-supermarkt in het centrum van de Duitse hoofdstad. Er is onder meer een coworking-ruimte, een kookstudio en een evenementenruimte. Daarnaast biedt Edeka een netwerk van experts ter ondersteuning van de startups en binnenkort ook mogelijkheden om producten in de eigen supermarkten te testen. De retailer hoopt met de campus het ‘assortiment van morgen’ vorm te geven.

Eerder zette Edeka al het onlineplatform Foodstarter op poten, waar startups samenwerken met franchisenemers van de supermarktketen. Via dat platform zijn volgens de retailer al meer dan zevenhonderd producten van tweehonderd startups in de winkelschappen terechtgekomen. 

In Nederland riep Jumbo vorig jaar een ‘tech campus’ in het leven. Daarmee richt de supermarktketen zich op het in-house ontwikkelen van digitale toepassingen, om zodoende de ‘leidende omnichannelretailer in Nederland’ te worden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!