Selma Postma wordt de nieuwe topvrouw van Peapod, de Amerikaanse webwinkel van Ahold Delhaize. Postma komt over van Albert Heijn, waar ze eveneens verantwoordelijk was voor de webwinkel.

Postma begint officieel op 1 januari 2019 aan haar nieuwe uitdaging als brand president van Peapod. De Amerikaanse boodschappenbezorger staat aan de vooravond van een nieuwe fase, stelt Ahold Delhaize-ceo Frans Muller. “We spannen ons in om de groei van e-commerce in de Verenigde Staten verder te versnellen.”

Postma was sinds 2014 general manager van Albert Heijn Online, dat onder haar leiding jaarlijks met minstens twintig procent groeide. Ook werden nieuwe oplossingen als de stemassistent en bezorgbundel geïntroduceerd. Het is nog niet bekend wie haar opvolgt bij de Nederlandse supermarktketen.

Peapod is naar eigen zeggen de grootste online boodschappendienst van de Verenigde Staten. Eerder dit jaar werd de nieuwe entiteit Peapod Digital Labs in het leven geroepen, die moet als fungeren als drijver van innovatie op het gebied van digitalisering en e-commerce in het land.