Boekhoorn stuurt halve HEMA-directie de laan uit

Boekhoorn stuurt halve HEMA-directie de laan uit

HEMA neemt afscheid van vier van de acht leden van de directie. Dat is door de winkelketen naar buiten gebracht, nadat RetailNews hierover al signalen had opgevangen.

De vertrekkende bestuursleden zijn marketingdirecteur Adriana Hoppenbrouwer, directeur Nederland Tico Schneider, logistieke baas Adrian Porteous en HR-directeur Mariëlle de Macker. In een interne memo staat volgens Quote te lezen dat HEMA onder zijn nieuwe eigenaar Marcel Boekhoorn slagvaardiger wil opereren. Daarbij is het belangrijk snel te beslissen en dingen eenvoudig te houden, schrijft ceo Tjeerd Jegen. ‘Dit noem ik HEMA 2.0’. 

De afgeslankte directie van HEMA bestaat naast Jegen uit cfo Ivo Vliegen, operationeel directeur Richard Flint en commercieel directeur Trevor Perren. Een woordvoerder zegt dat de overige bestuursleden HEMA de komende negen maanden ‘in goed overleg en voor een belangrijk deel via een natuurlijk verloop’ verlaten. “De verantwoordelijkheden van de betreffende directieleden kunnen ook door senior management worden opgepakt.”

De inkrimping van de directie is een volgende grote ingreep van Boekhoorn. Direct na de overname maakte hij al bekend voor honderd miljoen euro aan leningen over te nemen. Ook gaf hij de retailer een acute kapitaalinjectie van veertig miljoen euro en wist hij een langlopend conflict met de franchisenemers te beëindigen.

HEMA focust zich de komende tijd op het verder terugbrengen van de schuldenlast, die nog zo’n 750 miljoen euro bedraagt. Onder Boekhoorn wil de winkelketen versneld groeien in binnen- en buitenland.

Reacties

Eindelijk een man met visie. 8 directieleden met 8 verschillende meningen en ideeen. Terecht dat hij hier in snijd. Zelf 35 jaar bij V&D gewerkt zij zijn kapot gegaan aan al die zogenaamde directie leden!

Geplaatst door T D op 15 november 2018 om 10:47

Niet dat Boekhoorn zich er iets van zal aantrekken (en terecht) maar de directie dient een gelijke verdeling man/vrouw te hebben.

Geplaatst door Machiel R op 15 november 2018 om 11:13

Machiel R, het is geen spelletje en het is ook geen politiek.
Het bedrijf heeft een megaschuld, en moet als de sodemieter winst gaan maken.
Het bedrijjf moet geleid worden door de beste mensen, en als daar een vrouw bij is prima.
Al zou de hele directie bestaan uit vrouwen, als het maar de beste personen op die plek zijn.
Maar dat mag toch nooit een voorwaarde zijn.

Geplaatst door R K op 16 november 2018 om 08:42

Laatste nieuws

RetailTrends