Rotterdam gaat kansarme winkelgebieden transformeren

Rotterdam gaat kansarme winkelgebieden transformeren

Rotterdam wil in totaal negentig leegstaande winkelpanden ombouwen naar een woning of andere voorziening. De gemeente stelt daarvoor transformatiemanagers aan, die in verschillende wijken met vastgoedeigenaren in gesprek gaan.

De gemeente heeft onderzoek gedaan welke winkelgebieden nog toekomstbestendig zijn en welke juist niet. Vier gebieden zijn aangewezen voor de proef: Feijenoord, Oude Noorden, Crooswijk en Charlois. 

De transformatie van de winkelgebieden gebeurt volgens wethouder Barbar Kathmann zoveel mogelijk gegroepeerd, wat betekent dat zoveel mogelijk panden in een gebied tegelijk veranderen. De gemeente hoopt winkelgebieden zo versneld een nieuwe functie te geven.

Vastgoedeigenaren die bereid zijn om mee te werken, worden geholpen bij het vergunningentraject. Ook kunnen ze een beroep doen op een zogenoemde expertpool van architecten, bouwkundigen en financieel adviseurs.

Voor de proef is drie jaar uitgetrokken. De maatregelen worden jaarlijks geëvalueerd, zodat volgens Kathmann duidelijk wordt welke succesvol zijn. “Daarna gaan we onderzoeken of het wenselijk is om aan de succesvolle maatregelen stadsbreed een vervolg te geven.”


RetailRegister
Op zoek naar een winkellocatie? Retailers kunnen in het RetailRegister kosteloos aan vastgoedbezitters laten weten waar ze een winkel willen openen. Klik hier voor het RetailRegister.

RetailTrends