Overname HEMA is rond: meer liquiditeit, lagere schulden

De overname van HEMA door de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn is vrijdag afgerond. De winkelketen zegt zich nu volledig richten op zijn strategische plannen voor de komende jaren, die als doel hebben om HEMA verder te laten groeien en de schulden te verlagen.

De overname van HEMA door Ramphastos Investments heeft naar eigen zeggen geleid tot lager schulden en meer liquiditeit en ruimte om de strategische plannen uit te voeren. Boekhoorn vertelde bij de overname al honderd miljoen euro aan leningen te hebben afgelost en HEMA een acute kapitaalinjectie van veertig miljoen euro te geven.

De retailer zegt zijn financiële positie verder te willen verbeteren. Verder is HEMA met de komst van Boekhoorn van plan om meer te investeren in de kernmarkten Nederland en België, e-commerce en internationale uitbreiding. Het bedrijf groeit naar eigen zeggen ‘van een keten met eigen winkels naar een merk met brede internationale erkenning’. HEMA wil die transitie stimuleren door het aantal internationale partners uit te breiden.

Verdere plannen onder de nieuwe eigenaar worden komend voorjaar bekendgemaakt. Financiële details over de overname worden nog altijd niet gedeeld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!