'Veel meer klachten over pakketbezorging'

'Veel meer klachten over pakketbezorging'

Op het platform Klachtenkompas.nl zijn dit jaar drie tot vijf keer meer klachten over de bezorging van pakketjes binnengekomen dan vorig jaar. Vooral de drukte rond Black Friday en Sinterklaas speelt daarbij een grote rol. Dat stelt de Consumentenbond, eigenaar van Klachtenkompas.nl.

De meeste klachten gaan over PostNL en DHL en hebben te maken met pakketjes die te laat zijn geleverd of zijn zoekgeraakt. Daar is de afgelopen week respectievelijk 141 en 68 keer over geklaagd, terwijl dat vorig jaar in die periode 38 en dertien keer was. Black Friday, dat volgens de Consumentenbond ‘ongelooflijk groot’ was dit jaar, zorgde in combinatie met Sinterklaas voor grote drukte. “Dat hadden consumenten kunnen weten, maar de pakketbezorgers hadden daar ook beter op kunnen inspelen”, zegt een woordvoerder tegen het ANP.

PostNL bezorgt in deze periode twee keer zoveel pakketjes per dag als normaal. Daarnaast voeren medewerkers van de grootste pakketbezorgers acties voor een betere cao, waardoor de kans op vertragingen verder toeneemt.
 

Reacties

Toch nog fijn dat er winkels zijn waar je nog geholpen wordt en persoonlijk en gezellig advies kunt krijgen.
En vandaag in de winkel gekocht kun je het vandaag ook geven.

En oh ja voor al die het niet weten ......................... Sinterklaas valt volgend jaar weer op 5 december.

Geplaatst door ikke weet het op 3 december 2018 om 13:11

Met bijna 4 miljoen meer pin-transacties online in 4 dagen ten opzichte van 2017 (totaal boven de 10 miljoen) komen er in plaats van 50 maar liefst 200 klachten binnen dit jaar... (minder dan 0,002%) volgens mij zegt dat meer over het actieve leden-bestand van de consumentenbond dan over de lever problemen van Post-NL en DHL.

Voor volgend jaar kan ik jullie vast een nietszeggend nieuws bericht besparen, want dan komt de consumentenbond (met hun terug-lopende leden aantallen) voor de 15+ miljoen aan online bestellingen in 4 dagen op maar liefst 225 klachten.

Geplaatst door Hank hh op 3 december 2018 om 23:52

Laatste nieuws

RetailTrends