Het beste van RetailTrends: week 48

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

De klant bepaalt zelf hoe hij winkelt (en dat doet hij zo)
“De consument, gewapend met smartphone, is meer dan ooit tevoren in charge en bepaalt zelf hoe, waar en wanneer er wordt gekocht”, aldus Menno van der Steen van IPG Mediabrands. Hij geeft een inkijkje in het koopgedrag van de Nederlandse consument. Opvallend: AliExpress is inmiddels een serieuze speler in de elektronicabranche.

Welkom in deel één van Mall of the Netherlands: Fresh!
Iets later dan oorspronkelijk gepland, heeft versmarkt Fresh! in winkelcentrum Leidsenhage zijn deuren geopend. Daarmee is de eerste fase van Mall of the Netherlands nu volledig voor publiek toegankelijk. Teun Koek, project director Mall of the Netherlands bij eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield, vertelt meer over Fresh! en geeft een update over de voortgang van de rest van het winkelcentrum.

31 dingen die je waarschijnlijk niet wist over Nike
Waar veel retailers blijven hangen in strategische discussies, doét Nike gewoon en creëert zo een nieuwe standaard voor retail. En dat terwijl het in de eerste plaats nog altijd vooral een merk is. 31 retailfeitjes over het grootste sportmerk ter wereld.

Met dit vlaggenschip komt Mexx weer thuis
Mexx is terug in de winkelstraat, om precies te zijn in winkelcentrum Cityplaza Nieuwegein. Vier jaar geleden ging het merk failliet en verdween het langzaam maar zeker uit het straatbeeld. Met de opening van de eerste nieuwe flagshipstore op Nederlands grondgebied is het merk terug in het land waar het ruim dertig jaar geleden allemaal begon.

Dit is Crisp, geen supermarkt voor iedereen
Waar Picnic de totaalleverancier van boodschappen wil zijn en Stockon zich op houdbaar richt, kiest de nieuwe websupermarkt Crisp de derde afslag: verse voedingsproducten. Daarmee zit de nieuwkomer misschien wel meer in het vaarwater van speciaalzaken dan van de traditionele supermarkt. “Wij zijn niet per se een winkel voor iedereen.”

Om interviews en achtergronden te lezen en de nieuwste winkelconcepten en video's te zien, heb je een membership nodig. Met een membership ontvang je het magazine RetailTrends, krijg je korting op onze events en kun je tot tien collega’s een inlogaccount geven. Ben je nog geen member van RetailTrends? Probeer het eerst een maand gratis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!