BackWerk opent eerste Nederlandse stationswinkel

BackWerk heeft op treinstation Schiedam Centrum zijn eerste stationslocatie in ons land geopend. Het betekent de 22ste vestiging voor de Duitse bakkerijketen in Nederland.

De winkel in Schiedam is voorzien van het nieuwste concept, net zoals de conceptstore die vorige maand in Hilversum werd geopend. Daarmee wordt volgens de retailer beter ingespeeld op de behoeftes van de ‘dagelijkse consument’, waaronder reizigers. Verder worden de producten in Schiedam op voorhand verpakt, waardoor klanten snel weer door kunnen. “Wij zijn erg positief over deze eerste samenwerking met NS en hopen dan ook dat er nog vele mogen volgen”, aldus algemeen directeur Dick de Vilder van BackWerk.

De Vilder zei eerder al tegen RetailTrends dat er groeikansen liggen op openbaarvervoerlocaties en luchthavens, maar zei dat naar een samenwerking met NS ‘nog niet zo goed was gekeken’. In eigen land is de formule al op veel treinstations te vinden en ook de huidige eigenaar Valora – dat BackWerk vorig jaar voor zo’n 190 miljoen euro kocht – exploiteert veel foodretail op reizigerspunten. 

In totaal heeft BackWerk dit jaar zeven nieuwe winkels in Nederland geopend. Volgend jaar moeten dat er nog eens tien worden. De bakkerijketen denkt door te kunnen groeien naar zo’n 120 winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!