Schoenenketen Leemans vraagt faillissement aan

Schoenenketen Leemans vraagt faillissement aan

Na meer dan honderd jaar schoenenverkoop is Leemans Schoenen vorige week failliet verklaard. Dit laat de schoenenwinkel op zijn website weten. 

De komende periode blijven zowel de fysieke winkels als de webwinkel nog open. Gekochte producten kunnen ook nog gewoon binnen de veertien dagen termijn teruggebracht of teruggestuurd worden. Het faillissement van Leemans heeft betrekking op zestien vestigingen, die met name gevestigd zijn in Noord- en Zuid-Holland. Daarnaast heeft de retailer sinds 2011 een webshop.

Leemans Schoenen werd opgericht door het echtpaar Leemans. In 1895 werd de eerste winkel aan de Kinkerstraat in Amsterdam geopend. Leemans bleef zich altijd richten op de kwalitatief betere schoen met de verkoop van A-merken als Ecco, Birckenstock en Rieker. In 2015 vierde de schoenenwinkel zijn 120-jarig jubileum.

Reacties

Zo jammer dit. Hebben we straks alleen nog een enkele lokale speciaalzaak en scapino.

Geplaatst door Marcel Kortekaas op 22 januari 2019 om 16:12

Stenen winkels moeten een beleving zijn met topservice en oprechte interesse! Het online kopen is zo onpersoonlijk maar dat schijnt niet meer uit te maken bij veel consumenten! Zeuren als er weer een winkel het loodje legt en zelf online kopen......... Wat een trieste wereld!

Geplaatst door Leo Senft op 15 februari 2019 om 18:20

Laatste nieuws

RetailTrends