FNV dreigt Picnic met rechtszaak om supermarktcao

Picnic bespaart jaarlijks zo’n tien miljoen euro door zijn personeel niet volgens de cao voor supermarkten te betalen. Dat stelt vakbond FNV na een bezoek aan het hoofdkantoor van de websuper in Amsterdam, waar een symbolische cheque van 9,9 miljoen euro werd overhandigd.

Picnic ligt sinds afgelopen december onder vuur van FNV. Personeel in de distributiecentra zou te maken hebben met een onveilige werkomgeving, hoge werkdruk en te lage beloning, stelde de vakbond destijds op basis van een inventarisatie onder honderden medewerkers. Picnic is volgens FNV inmiddels met een veiligheidsprogramma gestart.

Nu wil de vakbond dat Picnic gaat werken met de supermarktcao. Doet de onlineretailer dat niet, dan komt het volgens de vakbond tot een rechtszaak.

Picnic is niet van plan aan het verzoek gehoor te geven, zo blijkt uit de woorden van topman Michiel Muller. “We gaan niet volgens een vijftig jaar oude cao, die niet van toepassing is op ons bedrijf, werken”, zegt hij tegenover Het Parool. Zo staat in de cao onder meer dat supermarktpersoneel op zondag dubbel betaald moet krijgen, iets wat volgens Muller ‘niet meer van deze tijd is’. 

Reacties 2


henk van der meulen 19 feb, 14:38

niet meer van deze tijd? wat n debiel zeg


Hetty Groen 21 feb, 10:57

Lekker onderbouwd Henk.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!