Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf nieuwe bedrijfsstrategieën.
Gap
Donderdag liet Gap Inc. weten het bedrijf op te splitsen in twee beursgenoteerde bedrijven. Een van de twee gaat Old Navy heten. Dit bedrijf neemt het gelijknamige merk onder zijn hoede. Onder het andere bedrijf vallen straks onder meer de merken Gap, Banana Republic en Athleta. Volgens Art Peck, CEO van Gap Inc., zal de splitsing in 2020 voltooid zijn. Als onderdeel van de herstructurering laat het...
Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf nieuwe bedrijfsstrategieën.
Gap
Donderdag liet Gap Inc. weten het bedrijf op te splitsen in twee beursgenoteerde bedrijven. Een van de twee gaat Old Navy heten. Dit bedrijf neemt het gelijknamige merk onder zijn hoede. Onder het andere bedrijf vallen straks onder meer de merken Gap, Banana Republic en Athleta. Volgens Art Peck, CEO van Gap Inc., zal de splitsing in 2020 voltooid zijn. Als onderdeel van de herstructurering laat het moederbedrijf weten de aankomende jaren ongeveer 230 Gap-winkels te sluiten.
Lees verder bij Business of Fashion: http://bit.ly/2C009x9
Victoria’s Secret
Victoria’s Secret probeert zijn imago te verbeteren en uit de rode cijfers te komen. Sinds 2016 ziet het lingerielabel zijn verkoop dalen. Een daling die in schril contrast staat met de stijgende omzet van zusterketen Bath & Body Works, beide van het concern L. Brands. Om het probleem aan te pakken vernieuwt Victoria’s Secret onder meer de Pink-lijn en wordt de Canadese lingerieketen La Senza verkocht. Ook komt het badkledingassortiment weer terug in de winkel.
Lees verder bij Forbes: http://bit.ly/2tKuyen
Delhaize
De samenwerking tussen Delhaize en Albert Heijn werpt zijn vruchten af. Delhaize kan zijn historische winstmarges bijna ruiken. En dat terwijl het supermarktconcern de afgelopen jaren ook werkte aan zijn prijsperceptie en promobeleid. Iets dat mede mogelijk gemaakt werd door kostenbesparing in de logistiek en het kiezen voor strategische leveranciers. Nu zit het bedrijf op een 2,9 procent onderliggende winstmarge. De ambitie is om dat binnen drie jaar te verhogen naar een ruime drie procent, aldus topman Frans Muller.
Lees verder bij De Tijd: http://bit.ly/2BYkIdB
Lego
Het ging even wat minder met Lego. In 2017 daalde de omzet en het doel voor de Deense speelgoedfabrikant in 2018 was dan ook: meer omzet en winst. Dat is gelukt. Lego haalde afgelopen jaar vier procent meer omzet en 3,5 procent meer winst dan het jaar ervoor. De stijging is mede te verklaren door het succes dat het bouwsteentje heeft in China. Dit land is met 270 miljoen kinderen goed voor tien procent van de omzet. En die omzet zal waarschijnlijk alleen maar stijgen als Lego er dit jaar nog tachtig winkels opent.
Lees verder bij Boston Herald: http://bit.ly/2XwYTej
Tesla
Automerk Tesla sluit het grootste gedeelte van zijn winkels. De elektrische auto’s zijn straks voornamelijk online verkrijgbaar. Een paar winkels op hightrafficlocaties blijven open en dienen als showroom en informatiecentrum. Met de verschuiving naar ‘online only’ wil Tesla de prijzen van zijn auto’s verlagen en tegelijkertijd ‘financieel duurzaam’ blijven.
Lees verder bij The Verge: http://bit.ly/2HaaWIt