Het beste van RetailTrends: week 9

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Dit is Intratuin 3.0
Net zoals de meeste winkelketens moest ook Intratuin in zijn bijna vijftig jaar bestaan met de tijd meebewegen. De nieuwe winkel in Deventer is een zogenoemde Intratuin 3.0, die qua styling en aanbod past binnen de nieuwe formule van het centrum. De winkel is opgebouwd als een soort ‘lifestyle magazine’, waarbij bezoekers door verschillende ‘rubrieken’ kunnen lopen.

Hoe Zalando het probleem van sizing tackelt
Tweeduizend techmedewerkers van Zalando werken vanuit Berlijn aan de verdere ontwikkeling van het modeplatform. Eén van hen is Stacia Carr, die als director of engineering verantwoordelijk is voor een van de grootste uitdagingen binnen Zalandosizing. “Het is zo’n moeilijk probleem om op te lossen, maar tegelijkertijd zo dominant. Iedereen heeft ermee te maken.”

Vijf dingen die Didi net even anders doet
​​​​​​​Didi bestaat al bijna veertig jaar in de Nederlandse winkelstraat. Met conceptstores wil de damesfashionketen haar imago vernieuwen. “Het is niet makkelijk om het beeld dat mensen hebben te veranderen. Maar door iets anders te doen, kun je jezelf opnieuw in de markt zetten.”

Het warenhuis van de toekomst komt naar New York​​​​​​​
Een modern alternatief voor – en evolutie van – het traditionele warenhuis. Dat is Neighborhood Goods, volgens Neighborhood Goods zelf. Na de start in Texas is het Amerikaanse winkelconcept met miljoenen aan groeigeld onderweg naar New York.

Zo reageert de franchisewereld op de franchisewet
Was het twee jaar geleden nog de franchisecode, inmiddels spreken we over de franchisewet. Een nieuwe periode van internetconsultatie is inmiddels achter de rug. Uit de reacties die zijn binnengekomen van franchisenemers en -gevers blijkt dat er nog altijd sprake is van een tweespalt.

Om interviews en achtergronden te lezen en de nieuwste winkelconcepten en video's te zien, heb je een membership nodig. Met een membership ontvang je het magazine RetailTrends, krijg je korting op onze events en kun je tot tien collega’s een inlogaccount geven. Ben je nog geen member van RetailTrends? Probeer het eerst een maand gratis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!