Groeiend Foot Locker sluit 165 winkels

Groeiend Foot Locker sluit 165 winkels

Foot Locker heeft zijn winst vorig jaar bijna verdubbeld tot omgerekend 541 miljoen dollar (477 miljoen euro). Ook de omzet groeide met twee procent sneller dan analisten hadden verwacht.

De omzet van Foot Locker kwam uit op iets minder dan acht miljard dollar. De omzet in de winkels die langer dan een jaar open zijn, nam met 2,8 procent toe. Foot Locker verwacht de groei dit jaar vast te houden, met opnieuw dubbelcijferige groei van de winst.

Ondanks de goede resultaten sluit Foot Locker dit jaar wereldwijd 165 winkels. De retailer wil miljoenen investeren om de resterende winkels een upgrade te geven. Vorig jaar werden ook al 134 vestigingen gesloten, terwijl er 45 nieuwe bij kwamen. De Amerikaanse winkelketen heeft wereldwijd nog ruim 3200 vestigingen.

Foot Locker opende onlangs nog de vierde winkel van zijn nieuwe Power Stores-concept. Die zijn geïnspireerd door de stad waarin de winkel zich bevindt. Het plan is om dit jaar meer dan een dozijn winkels in grote steden te openen, waarbij onder meer New York en Milaan op de planning staan.

Hoeveel omzet Foot Locker uit Nederland haalt, is niet bekend. Zo’n 35 van de meer dan zeshonderd Europese winkels zijn in ons land te vinden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!