Speelgoedconcept Planet Happy denkt aan winkels in België

Planet Happy wil graag naar België met zijn speelgoedwinkelconcept. “Het liefst zou ik daar een grote experiencestore openen, met stadswinkeltjes in plaatsen eromheen”, vertelt eigenaar Mark Ligteringen tegenover RetailTrends.

De speelgoedwinkeleigenaar vertelt dat de Belgische markt hem trekt omdat mensen daar volgens hem meer geld uitgeven aan speelgoed. “Waar Nederlanders gemiddeld vijf tot tien euro neerleggen voor een kinderverjaardag, geven Belgen hier vijftien tot twintig euro aan uit”, zegt Ligteringen. “Daarnaast zijn ze het gewend om een eindje te rijden voor een winkelbezoek. De meeste winkels zitten niet in het dorp, maar op industrieterreinen buitenaf.”

Er zijn plannen voor het openen van nieuwe winkels, zegt Ligteringen. Wat deze plannen inhouden en of deze over België gaan, bevestigt hij niet. 

Planet Happy bestaat sinds 2012 in Nederland. De grote winkel in Driebergen werd als eerst geopend en dient als experiencestore. De vestiging in Arnhem ging vijf jaar later open en fungeert meer als stadswinkel, waar speelgoed tot een euro of twintig wordt verkocht. De speelgoedwinkel heeft 43 medewerkers in dienst, verspreid over de winkels, de klantenservices en het distributiecentrum van ruim duizend vierkante meter.

Lees op RetailTrends meer over waarom het Planet Happy wel lukt zijn hoofd boven water te houden in de speelgoedmarkt en wat volgens Ligteringen de sleutel is voor het succes van een winkel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!