Plantsome pikt graantje mee van groeiende online plantenmarkt

Startup Plantsome hoopt dit jaar zeventigduizend planten te verkopen. De ambitie voor 2020 is honderdduizend planten aan de man brengen en stappen te zetten over de grens. Dat vertelt oprichter Axel Persoon aan RetailTrends.

Met Plantsome kunnen mensen hun planten online bestellen en weten ze precies wanneer hun varen of bamboeplant water nodig heeft. Dit nieuwe platform – opgericht in 2017 – speelt naar eigen zeggen in op de gemaksfactor waar de consument naar op zoek is. “Gemak én een beetje lol”, aldus Persoon.

Mensen die op zoek zijn naar een plant, kunnen bij Plantsome in de ‘plantzoeker’ hun wensen doorgeven. Weinig licht, niet giftig voor huisdieren of luchtzuiverend zijn een greep uit de opties. Is de plant eenmaal thuis, dan kun je de plant registeren in de app. Die geeft dan een seintje wanneer en hoeveel water de plant nodig heeft.

Plantsome pikt een graantje mee van de groeiende plantenmarkt. De ‘urban jungles’ zijn bijna niet meer weg te denken uit de samenleving. “Daarnaast is er een groei in de groep met voornamelijk jongeren die steeds meer online koopt”, vertelt Persoon. “Ik denk dat we daar een hele goede positie hebben, omdat we een concept hebben dat aansluit op die online groei.”

Het bedrijf richt zich nu voornamelijk op Nederland, maar verkoopt ook al planten in een gedeelte van België en verkent de Duitse markt. Lees op RetailTrends meer over het verhaal en de plannen van Plantsome.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!