HEMA vergroot stappen richting duurzaam katoen

HEMA vergroot stappen richting duurzaam katoen

HEMA wil in 2020 dat al zijn katoen honderd procent duurzaam is. Vorig jaar verhoogde de Nederlandse retailer dit percentage al naar 97 procent, ten opzichte van tachtig procent het jaar ervoor.

Door zich in te zetten voor duurzaam katoen draagt HEMA naar eigen zeggen bij aan efficiënter watergebruik, een hogere opbrengst per hectare en een beter inkomen voor kleinschalige katoenboeren. Daarnaast is sinds vorig jaar meer dan de helft van de hout- en papierproducten voorzien van een FSC-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

De warenhuisketen kijkt bij de ontwikkeling van nieuwe producten naar eigen zeggen altijd eerst naar de mogelijkheden voor een duurzamer design. HEMA zegt in gesprek te zijn met leveranciers voor de ontwikkeling van een duurzaam cadeau-assortiment. Eerder werd een dekbed met een vulling van gerecyclede petflessen geïntroduceerd en meldde de retailer af te willen van plastic wegwerpproducten.

HEMA zegt de afgelopen tijd met verschillende partijen te hebben samengewerkt om duurzame stappen te kunnen zetten. “Samenwerking met andere partijen is essentieel”, stelt Eva Ronhaar, directeur Innovation & Sustainability. “Die ene route naar duurzaamheid bestaat niet. Het is een onderzoek, waarbij we voortdurend kijken naar verschillende gebieden, zoals de juiste arbeidsomstandigheden en de beschikbaarheid van duurzame materialen.”


Heb jij al tickets voor Changemakers in Retail – The business case for sustainability? 
Laat je tijdens het event (23 mei, Utrecht) informeren over social impact, duurzame innovatie en betekenisvolle merken door mondiale koplopers en innovators. Een greep uit wat je kunt verwachten: 
- Hoe Red Bull vanuit zijn merkwaarden vleugels geeft aan sociaal ondernemers;
- Generatie Z over de Duurzame revolutie; 
- Zo loopt schoonmaakmerk Ecover al 25 jaar voorop in duurzame innovatie; 
- De toekomst van fashion is slim, multifunctioneel én biologisch afbreekbaar; 
- Gumshoe – kauwgomsneaker met een verhaal; 
En meer! Koop hier je ticket of ga naar de website voor meer info.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends