Het beste van RetailTrends: week 23

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Vijf vragen aan NA-KD, het Zweedse modebedrijf dat razendsnel groeit
Het Zweedse modebedrijf NA-KD groeit razendsnel. En dat komt vooral door influencers op social media. Maar NA-KD wil groter worden, onder meer in Nederland. Het bedrijf heeft daarom een Nederlandse webshop gelanceerd. Vijf vragen aan Nina Box, marketingmanager Benelux.

Bij Zeeman is 'zuinig zijn' geen negatief begrip
Zeeman staat bekend om zijn textielbasics en lage prijzen, maar ook steeds meer om zijn duurzaam ondernemen. Zo maakte de retailer recent zijn productielocaties bekend en presenteerde het zijn MVO-jaarverslag. Hoe zorg je ervoor dat een relatief goedkoop kledingstuk niet na enkele keren wassen in de vuilnisbak belandt? 

Kruidvat, Rituals en IKEA zijn futureproof
Jaarlijks doet Q&A onderzoek naar de toekomstbestendigheid van retailers. Drie factoren zijn daarin bepalend: een onderscheidende winkel, het vermogen om traffic te genereren en een goed online profiel. Ruim 5.100 Nederlandse consumenten beoordeelden 204 retailers op deze aspecten. Het resultaat? Een ranking van retailers - van future proof tot de gevarenzone.

Een showroom die doet denken aan een warenhuis
Uitpakken met de showroom, dat wilde Gusta op het Bredase Rithmeesterpark. Het lifestylemerk heeft daar een kantoorpand gebouwd, mét een in-house showroom en een restaurant. Een showroom die doet denken aan een woonafdeling van een warenhuis.

In deze McDonald's vind je geen burgers maar honing
Om de steeds kleiner wordende bijenpopulatie een handje te helpen, hebben vijf McDonald's-vestigingen in Zweden een bijenkorf op hun dak geplaatst. En niet zomaar eentje, maar een bijenkorf in de vorm van een mini-McDonald's.


Om interviews en achtergronden te lezen en de nieuwste winkelconcepten en video's te zien, heb je een membership nodig. Met een membership ontvang je het magazine RetailTrends, krijg je korting op onze events en kun je tot tien collega’s een inlogaccount geven. Ben je nog geen member van RetailTrends? Probeer het eerst een maand gratis.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!