Kassaloos shoppen bij AH to go kan in minder dan een halve minuut

Onder gebruikers van kassaloos shoppen duurt een gemiddelde shoppingtrip bij Albert Heijn maximaal twintig seconden. Dat meldt Mesut Yildirim, vicepresident information technology bij de supermarktketen, in een interview met RetailTrends. Zonder het kassaloos betalen duurt een gemiddeld winkelbezoek nog enkele minuten.

Voorafgaand aan het zogeheten tap-to-go-systeem heeft Albert Heijn persona's opgesteld. 'Efficient Evy' was daar een van. Evy wil haar lunch in twintig seconden bij elkaar hebben. De betaling - of de onzichtbaarheid ervan - is van grote invloed op de snelheidsverbetering, maar Yildirim ziet dat niet als belangrijkste succesingrediënt.  "Het springt als inovatie het meest in het oog, maar het was niet ons uitgangspunt. Belangrijker is dat we Evy's zeer specifieke klantreis hebben uitgebouwd om te zien of we op die manier ook andere klanttypen kunnen ondersteunen."

Het zogeheten 'tap-to-go'-systeem is nu geïntroduceerd in vier locaties van AH to go. Klanten kunnen er met hun telefoon of speciale plastic pas op de elektronische schapkaart 'tikken'. De korte bliep die volgt op het draadloze contact is het signaal waarmee diegene permissie krijgt om met de artikelen in de hand naar buiten te lopen. 

Meer lezen over kassaloos betalen en het interview met Yildirim? Lees het magazine hier. Nog geen member? Klik dan hier

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!