BackWerk in Arnhem na een dag alweer dicht

In Arnhem, tegenover het oude pand van V&D, is donderdag een filiaal van bakkerijketen BackWerk geopend. Maar de vreugde was van korte duur. Na een dag moest de zaak alweer dicht.

"Bij de aanvraag van de exploitatievergunning is door een fout van onze franchisepartner niet alles goed aangeleverd', vertelt managing director Dick de Vilder. "En daar is op gehandhaafd door de gemeente."

En dat terwijl de opening van het 24ste filiaal volgens De Vilder de meest succesvolle ooit was. Maar De Vilder maakt zich geen zorgen. "De vergunning wordt zo goed als zeker verstrekt de komende tijd. We wilden alleen niet het risico lopen op een hoop gedoe met de gemeente. We dachten: dan doen we 'm toch nog even dicht. Ongelooflijk vervelend, maar het is even niet anders." Op een briefje op de deur staat dat de zaak 'binnen enkele weken' weer opengaat. De Vilder zegt dat het ruim genomen is en houdt het op 'binnen afzienbare tijd'. 

Dit jaar gaan er nog negen zaken van BackWerk open, van Groningen tot het zuiden van het land. Vorig jaar zei De Vilder tegen RetailTrends ruimte te zien voor 120 vestigingen in Nederland en ook nu zegt hij verder te willen groeien. "Alleen de beschikbaarheid van precies het goede pand wat wij zoeken, is nog een probleem. Dat remt de groei een beetje. We vinden een aansprekende locatie belangrijk, anders hadden we er wel twintig kunnen openen."  

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!