Picnic-runner verdient meer dan vakkenvuller bij Albert Heijn

Picnic-runner verdient meer dan vakkenvuller bij Albert Heijn

Picnic heeft zijn uurloon voor runners verhoogd met ongeveer 25 procent. Een werknemer van 18 jaar verdient nu meer bij Picnic dan bij Albert Heijn.

In april kregen koeriers van Picnic van 18 of 19 jaar nog 5,69 euro per uur, meldt Distrifood. Nu is dat 7,06 euro, bijna een verhoging van een kwart. Bij Albert Heijn verdient een vakkenvuller met dezelfde leeftijd 6,77 euro per uur. De salarisverhogingen worden bevestigd door ceo Michiel Muller. "Hier werken volwassenen. Zij moeten een gelijk loon verdienen en daarom willen we op termijn af van jeugdloon."

Supermarkten werken nog met jeugdloon. Het is een van de redenen dat de boodschappenbezorgdienst moeite heeft met de supermarkt-cao. De FNV dreigde vorige maand om naar de rechtbank te stappen als de lonen niet aangepast werden. Het leek erop dat de onlinesupermarkt voor een nieuwe e-commerce-cao samenwerking zocht met INretail, maar dat bleek achteraf niet te kloppen.

Reacties 2


Nick De Graaf 18 jun, 11:51

Totdat je 20 word, dan verdien je oppeens weer minder dan een vakkenvuller. Ben er zelf runner geweest op 23 jarige leeftijd en ik verdiende €2,14 per uur minder dan een vakkenvuller bij de albert heijn van ook 23 jaar. Zodra je 20 word willen ze je gewoon weer weg hebben omdat je dan te duur word.


Bert Ysfogel 18 jun, 12:23

Waarom bestaat er (nog steeds) iets als het jeugdloon. Cadeautje voor werkgevers en verder ontbreek elke logica voor deze onderbetaling.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!