HEMA: 'Mindere filialen zijn op één hand te tellen'

HEMA: 'Mindere filialen zijn op één hand te tellen'

Ondanks zijn forse schuldenlast blijft HEMA investeren in onder meer de inrichting van winkels, ict en logistiek. "Ik benadruk dat er geen fysieke winkels dichtgaan in Nederland", zegt ceo Tjeerd Jegen tegenover het AD.

HEMA torst nog een schuldenlast van 750 miljoen euro met zich mee. Daarnaast had HEMA in 2018 een zwaar jaar door een slechte zomerverkoop en fouten in het online platform. "We zijn nu aan het herstellen", zegt Jegen. De resultaten in de winkels zijn volgens de ceo het probleem niet. "Filialen die minder goed draaien, zijn op één hand te tellen."

HEMA maakte deze week bekend een samenwerking met Walmart aan te gaan in de Verenigde Staten en Canada. De Amerikaanse retailreus heeft de Nederlandse winkelketen daarvoor in september benaderd, zegt Jegen. Zowel het design als de duurzame materialen spraken de Amerikanen volgens hem aan. "In de VS lopen ze achter als het gaat om duurzaam papier of katoen." Naast shop-in-shops bij Walmart, opent HEMA via een lokale partner ook zelfstandige winkels in Canada.

Jegen laat verder met meerdere partijen in gesprek te zijn over de verkoop van zijn bakkerijen. HEMA zette die afgelopen april in de etalage, om met de opbrengst daarvan de schuld te kunnen terugdringen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends