'Retailers moeten waarde van personeel niet onderschatten'

'Retailers moeten waarde van personeel niet onderschatten'

Nederlanders hechten meer waarde aan een goede service in een winkel dan in andere Europese landen. Zo zegt 84 procent van de Nederlandse consumenten dat winkelpersoneel een shop-ervaring kan maken of breken. Zo blijkt uit het onderzoek dat Reflexis hield onder duizend Nederlandse consumenten.  

Volgens het onderzoek willen Nederlanders niet te lang wachten in een winkel. 87 procent zegt de winkel zelfs te verlaten wanneer zij niet binnen vijf minuten zijn geholpen. Ook vinden consumenten het belangrijk dat het personeel verstand van zaken heeft. Een percentage van 65 procent geeft aan dat het geven van advies en het doen van suggesties door medewerkers van belang is tijdens het aankoopproject en hen stimuleert meer uit te geven. 

Verder stelt het onderzoek dat retailers de impact van negatieve ervaringen niet moeten onderschatten. 69 procent van de ondervraagden zegt een winkel niet meer te bezoeken na een negatieve shopervaring. Daarnaast beïnvloedt de consument in de meeste gevallen ook zijn omgeving, aangezien 64 procent zijn familie en vrienden afraadt de winkel te bezoeken.  

In andere landen hechten consumenten minder belang aan ‘goed’ winkelpersoneel. In het Verenigd Koninkrijk vindt 68 procent dat medewerkers belangrijk zijn voor een positieve winkelervaring, tegenover 65 procent in Zweden en 61 procent in Duitsland.
 

Reacties 3


Joran Linden 4 jul, 13:21

Eerste waar altijd op bezuinigd wordt is winkelpersoneel. Als het binnen een bedrijf fout gaat moeten zei als eerste weg, dit zou eigenlijk de top van het bestuur moeten zijn.


Joop Steenbergen 5 jul, 10:39

Geachte redactie bij kwantum werd vorig jaar 13.5 miljoen winst gemaakt dat in gebeurd op basis van elk uur personeels kosten in de gaten houden ik ben van mening dat de prachtige winst die gemaakt is grooten deels over de ruggen van de medewerkers is gebeurd door zwaar onder bezet te zijn


Anne Ummels 5 jul, 11:56

Bij Intertoys is alle personeel met kennis van zaken ontslagen. Waren allemaal te duur. Nu wat goedkope krachten die niets kunnen en niets weten

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!