Jumbo bereikt overeenstemming over cao met vakbonden

Supermarktketen Jumbo heeft samen met vakbonden FNV en CNV een overeenstemming bereikt voor de groep distributiemedewerkers die niet voor de nieuwe Jumbo-arbeidsvoorwaardenregeling hebben gekozen. Die resterende groep krijgt dezelfde arbeidsvoorwaarden en loonsverhoging als de andere medewerkers die wel de nieuwe Jumbo-regeling getekend hebben.

Met het invoeren van de nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling (AVR) zette de supermarkt de vakbonden buitenspel. De wens om zoveel mogelijk gelijkheid in loon en arbeidsvoorwaarden voor alle medewerkers te realiseren, bracht de partijen weer bij elkaar. De discussie over de AVR versus de Jumbo Logistiek-cao is nog niet afgerond. Waar de vakbonden pleiten voor een nieuwe cao, houdt Jumbo vast aan de afspraken die destijds met de ondernemingsraad zijn gemaakt.

Jumbo introduceerde de AVR eind 2017 na stevige onderhandelingen met de ondernemersraad. De AVR werd toen door 96 procent van het distributiepersoneel getekend. Het overige personeel besloot bij de oude cao van Jumbo Logistiek te blijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!