FNV voert actie bij Picnic, onlinesuper breidt uit in Duitsland

FNV voert actie bij Picnic, onlinesuper breidt uit in Duitsland

FNV gaat donderdag actie voeren bij het hoofdkantoor van Picnic voor 'eerlijke banen'. De actie moet een einde maken aan de flexcontracten, die zouden zorgen voor inkomensonzekerheid. 

Bij Picnic werken volgens FNV negentig procent van de drieduizend medewerkers als uitzendkracht, wat zou gaan om 2700 medewerkers met een 'onzeker contract'. 'Zij zorgen voor het succes van het bedrijf en de tevredenheid van de klant. Maar het flexcontract waarmee ze dat moeten doen, zorgt voor inkomensonzekerheid', aldus FNV-campagneleider Marianne Jekkers. 

FNV zei eerder naar de rechter te stappen omdat Picnic volgens de vakbond zijn personeel structureel te weinig betaalt door de cao voor supermarkten niet toe te passen. De onlinesupermarkt vindt de cao echter niet geschikt, omdat het bedrijf geen gebruikmaakt van vakkenvullers en caissières. 

Verder laat Picnic weten zijn bezorggebied in Duitsland te hebben uitgebreid. De supermarkt bezorgt nu, naast Bochum en Mönchengladbach ook in Duisburg. De stad telt ruim een half miljoen inwoners en de bezorging start volgende maand.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends