Ahold Delhaize werkt samen met leveranciers voor reductie voedselverspilling

Ahold Delhaize werkt samen met leveranciers voor reductie voedselverspilling

Ahold Delhaize gaat samenwerken met zijn leveranciers, om zo te streven naar vijftig procent minder voedselverspilling in 2030. Het plan van Ahold Delhaize is onderdeel van het 10x20x30 initiatief van het World Resources Institute. Met het initiatief worden tien foodretailers wereldwijd samengebracht en gemotiveerd om bij twintig van hun voornaamste leveranciers de voedselverspilling in 2030 te halveren. 

"Het reduceren van voedselverspilling in onze winkels en distributiecentra is goed voor ons bedrijf, ons klimaat en voor het verbeteren van de voedselveiligheid. We doen mee met het initiatief om het momentum te ondersteunen in onze industrie en om nieuwe innovaties op het gebied van voedselverspilling te creëren samen met onze leveranciers", vertelt ceo van Ahold Delhaize, Frans Muller.

De overheid zet zich sinds begin 2018 in om voedselverspilling in 2030 met vijftig procent te reduceren. Inmiddels zijn meerdere supermarkten en retailers aangesloten bij dit plan, waaronder Ahold Dehaize, Lidl, McDonald's en Unilever.

Reacties