HEMA mogelijk naar de rechter om kritisch rapport

HEMA mogelijk naar de rechter om kritisch rapport

HEMA neemt mogelijk juridische stappen naar aanleiding van een kritisch analistenrapport dat eerder deze week verscheen. Het rapport van Everest Research stelt dat de kaspositie van het Nederlandse warenhuis volgend jaar zo onder druk komt te staan dat een herstructurering van de schulden onontkoombaar is. Volgens het Britse analistenbureau is een nieuw kapitaal van aandeelhouder Marcel Boekhoorn van minimaal honderd miljoen euro onherroepelijk, zo meldt Bloomberg.

HEMA kampt al jaren met een schuldenlast. Daarbij melden de analisten in het rapport dat de kaspositie van de winkelketen volgend jaar zal gaan dalen van 62 miljoen euro afgelopen augustus naar achttien miljoen euro in augustus 2020. Dat is 'onhoudbaar' stelt het bureau.

HEMA laat weten ontstemd te zijn over het rapport en zich ‘te beraden op verdere juridische stappen’, meldt het FD. De winkelketen stelt dat het analistenbureau verkeerde getallen gebruikt, bijvoorbeeld over het ebitda van de retailer. HEMA zegt mogelijke schade te leiden door de stellingen die in het rapport staan. "Als dit soort conclusies worden getrokken mag je dat niet laten staan", meldt een woordvoerder. "Maar we kennen deze analist niet, dus we gaan eerst met ze in gesprek."

De omzet van HEMA zit al enige tijd in de lift, maar er worden nog wel rode cijfers geschreven. Uit onderzoek van Trouw bleek vorige maand dat de retailer in de zomer minder personeel inroosterde om de cijfers op te poetsen.
 

Reacties

Tja, eerst maar eens met dat bureau gaan praten, dat is een stuk verstandiger dan gelijk met rechtszaken dreigen!
Maar het was vanaf het begin wel duidelijk dat die HEMA wel érg veel plannen lanceerde voor een bedrijf dat nog maar net voor een faillissement is weggesleept! Dus de conclusies van dat bureau verbazen me niets!
Benieuwd wat we dit jaar nog met HEMA beleven

Geplaatst door Reinder Koornstra op 5 november 2019 om 12:45

Lol het gaat heel goed met de Nederlandse economie en het draait zo goed dat de overheid niks meer kan doen om het te verbeteren.aldus noord Korea...sorry ik bedoel noord Nederlandse PROPAGANDA en staatsmedia.

Geplaatst door Mola Omar op 6 november 2019 om 05:37

Laatste nieuws

RetailTrends