Zuid-Holland blijft erbij: geen Decathlon in Schiedam en Den Haag

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland staan geen megasportzaken van Decathlon toe buiten de centra van Schiedam en Den Haag. Ze blijven erbij dat detailhandel thuis hoort in bestaande winkelgebieden en verlenen daarom geen ontheffing.

Begin juli bleek er in Provinciale Staten een nipte meerderheid te zijn voor de komst van Decathlon naar Sportplaza Harga in Schiedam. Decathlon zou daar goed op zijn plaats zijn en er zouden geen grote risico's van onaanvaardbare leegstand of verslechtering van de centra zijn. Voor Den Haag willen Provinciale Staten, net als Gedeputeerde Staten eerder bepaalde, geen ontheffing verlenen.

Gedeputeerde Staten hebben nogmaals naar de zaak gekeken, maar willen op beide plaatsen geen Decathlon hebben. Gedeputeerde Anne Koning: "Onderzoek laat zien dat er geen extra bijzondere omstandigheden zijn om Schiedam ontheffing te verlenen. Als we toch ontheffing verlenen, zoals Provinciale Staten verzoeken, kan dat gevolgen hebben voor andere locaties. We staan dan juridisch niet sterk om andere perifere detailhandelsontwikkelingen te weigeren. Met alle negatieve gevolgen voor stadscentra van dien."

RetailTrends zette eerder op een rij waarom er al jaren wordt gesteggeld over de komst van Decathlon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!