'Jumbo neemt tientallen HEMA-winkels over'

'Jumbo neemt tientallen HEMA-winkels over'

Tientallen HEMA's op toplocaties zullen worden omgebouwd naar Jumbo-supermarkten. Dat melden onder meer De Telegraaf en het FD.

De twee bedrijven meldden afgelopen vrijdag dat ze een principeovereenkomst hebben gesloten over een commerciële samenwerking in Nederland en België. Daarbij is het in ieder geval de bedoeling dat HEMA-producten in de schappen van de supermarktketen komen te liggen. Verder hebben ze het over 'het versterken van elkaars winkelnetwerk'. Volgens ingewijden die het FD sprak, veranderen zo'n twintig tot vijfentwintig Hema-vestigingen in een Jumbo. Zowel Jumbo als HEMA wil dat niet bevestigen.

Op dit moment heeft Jumbo 675 supermarkten, waarvan slechts acht Jumbo City's. Door het ombouwen van HEMA-vestigingen in stadscentra zou dat aantal in één klap flink kunnen toenemen. Jumbo-topman Frits van Eerd zei vorige week bij de presentatie van de eerste Jumbo in België wel dat er volgend jaar meer Jumbo City's bij komen. 

Reacties

Kan dat dan zomaar?

Geplaatst door J. Nijsten op 11 november 2019 om 10:08

Mooi om te zien, dat ongeacht alle digitale ontwikkelingen een goede deal nog steeds "Peoples Business" is. Ondernemers die elkaar vinden in een elkaar versterkende overeenkomst, wat bij AH langzaam verdwijnt in een verstikkende management laag en een emotionele band niet meer mogelijk is. Prachtig dat van Eerd en Boekhoorn elkaar hebben gevonden. Goed voor de klant, de ondernemingen en de medewerk(st)ers.

Geplaatst door Henk Havinga op 11 november 2019 om 10:34

Dat zijn 2 hele slimme en goede zakenmensen!

Geplaatst door T D op 11 november 2019 om 11:12

Als HEMA's op toplocaties moeten worden omgebouwd zijn dat dan wel toplocaties ?

Geplaatst door Bert Ysfogel op 11 november 2019 om 14:49

Laatste nieuws

RetailTrends