Met deze dubbeldikke septembereditie van RetailTrends vieren wij ons vijftienjarig jubileum. In september 2004 zag RetailTrends samen met nieuwssite RetailNews het levenslicht in de toen al turbulente retailmarkt.

Retaildinosaurus Vendex KBB had net haar non-foodspeciaalzaken Perry Sport, Kijkshop, Scapino, Lucardi, Prénatal en Siebel overgedaan aan Retail Network. Rituals en Coolblue zaten in de startupfase en Zalando bestond nog helemaal niet. De ontwikkeling van retail is in de afgelopen vijftien jaar in een digitale stroomversnelling gekomen. Smartphones hebben winkels en merken 24/7 letterlijk en figuurlijk binnen handbereik gebracht. Kunstmatige intelligentie, machine learning, de data-economie, kassaloos betalen, neurotechnologie, stem- en robottechnologie en 3D-printtechnologie zullen de komende jaren retail verder transformeren.

WHAT'S NEXT IN RETAIL TECH
Op ons jaarevent What’s Next in Retail Tech (5 november, Amsterdam) informeren we je over de belangrijkste technologietrends en opvallendste businesscases. Maar alles blijft afhankelijk van wat de consument omarmt. Onlangs was ik...