Jumbo neemt zeventien HEMA-panden over

Jumbo neemt de komende drie jaar zeventien panden van HEMA over en bouwt ze om tot supermarkten. Het gaat vooral om winkels in grote steden, in Nederland en België. Daarnaast gaan Jumbo en HEMA op zes stationslocaties een gezamenlijk winkelconcept ontwikkelen waarbij de supermarktketen het foodassortiment levert.

Voordat Jumbo de panden van HEMA overneemt, is het de bedoeling dat HEMA in de buurt van zo'n winkel een nieuwe vestiging met de laatste winkelformule opent. Zo blijft het winkelnetwerk volledig intact, melden de bedrijven. HEMA verwacht dat er geen banen verdwijnen. Jumbo verwacht door de samenwerking meer werkgelegenheid te creëren. Het geld dat HEMA voor de panden ontvangt, naar verluidt zo'n honderd miljoen euro (FD), zal worden gebruikt om de schulden te verminderen.

Stapsgewijs gaan alle Jumbo-supermarkten in Nederland en België HEMA-artikelen verkopen. Het gaat onder meer om kookgerei, tafelaankleding, theedoeken, glazen, feest- en seizoensartikelen en kaarsen. Deze spulletjes zullen ook via Jumbo.com beschikbaar komen. Verder wordt HEMA voor zeker vier jaar co-sponsor van de wieler- en schaatsploegen van Team Jumbo-Visma. Dat past in het streven om van HEMA een wereldmerk te maken.

Jumbo en HEMA maakten ruim een maand geleden bekend dat ze een commerciële samenwerking aangaan, maar de details moesten nog worden uitgewerkt. Het bericht kwam toen als een verrassing, omdat HEMA eerder dat jaar een partnership aankondigde met Albert Heijn. Daarbij zou het gaan om shop-in-shops van die supermarktketen in grote HEMA-filialen. Die samenwerking is van de baan.

Reacties 4


Reinder Koornstra 17 dec, 11:34

Eigenlijk ook gewoon een kwestie van ‘Sell and lease back’ constructie. En of die vervangende HEMA nieuwe stijl (welke?) er komt? De schuldenpositie verbetert, maar de HEMA wordt zo wel ‘Een Reus op Lemen Voeten’! En het bedrijf komt in Nederland steeds meer in handen van Frits van Eerd! De Hema als warenhuis (Echt HEMA) lijkt op haar laatste benen te lopen!


Frits Vries 17 dec, 13:12

Hier ben ik het mee eens.
Van warenhuis naar merk....
Of uitverkoop aan Jumbo.
Boekhoorn en van Eerd weten wel !!!waar ze mee bezig zijn met hun centen.


T J 17 dec, 16:06

Dit zijn echte ondernemers zij steken hun nek tenminste uit! Alle respect voor beide!


Ton Bos 18 dec, 10:41

Niet goed begrepen volgens Hema. Jumbo neemt geen 17 panden over, maar 17 huurcontracten.....Ben benieuwd wat betaald is voor wat en wat de voordelen zijn voor wie van deze transactie.....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!